Zuiver Wit - Logo

Helpt ondernemende vrouwen verder

Inschrijving netwerkevenement geopend

Bekijken

Over Machella

Ooit dacht ik dat mijn toekomst in de hotelwereld zou liggen, maar inmiddels weet ik dat werken als coach en adviseur voor vrouwelijke ondernemers écht is wat ik wil. In 2007 ben ik Zuiver WIT gestart en sindsdien is mijn leven en dus ook mijn bedrijf altijd in beweging geweest.

In het begin vond ik het best lastig om mijn draai te vinden. Was ik wel goed genoeg? Zou ik wel in de smaak vallen? Het zorgde ervoor dat ik probeerde te zijn wat ik dacht dat anderen zouden willen. Een kronkel waar ikzelf niet gelukkig van werd… en mijn bedrijf ook niet.

Op een gegeven moment heb ik, doordat ik hulp kreeg van anderen, het lef gehad om mezelf echt te laten zien. Aan mezelf, mijn omgeving en aan de wereld. Ik durfde gewoon te gaan doen waar ik plezier in had (in plaats van dingen waar ik een knoop van in mijn maag kreeg) en tot mijn verbazing bracht me dat alleen maar goeds. Mijn bedrijf ging groeien en ik kreeg zoveel energie uit mijn werk.

Inmiddels heb ik mijn draai gevonden en help ik vrouwelijke ondernemers om zichzelf te laten zien, te ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe dat de basis van hun bedrijf kan zijn. Vanuit die basis gaan we dan aan de slag om het bedrijf goed vorm te geven, met de juiste klanten en de juiste opdrachten. Ik vind het fantastisch om te zien wat er, soms al in heel korte tijd, kan veranderen. Wat een kracht en een energie er kan gaan stromen!

Die energie is ook voelbaar tijdens de netwerkbijeenkomsten die ik organiseer: Ondernemers Vitamine. Iedere vrouwelijke ondernemer is daar welkom en er zijn zo min mogelijk drempels. Het is een gratis bijeenkomst en ik probeer iedereen zich welkom te laten voelen, zodat de deelnemers ook kwetsbaar durven zijn. Juist daardoor worden er vragen gesteld aan elkaar en brengen we elkaar verder. Supertof vind ik dat!

Buiten Zuiver WIT probeer ik ook goed voor mezelf te zorgen: ik ren mijn rondjes door de polder, ga naar yoga en probeer mijn meditatiekussen regelmatig te gebruiken. Ik geloof helemaal in gezond eten en ben ook gek op roze koeken, gevulde koeken en chocola. Ik word gelukkig van een bezoek aan een museum, de bibliotheek of een gezellig koffietentje en trakteer mezelf regelmatig op een interessante training op persoonlijk en professioneel vlak.

Mijn lieve man en mijn twee jonge dochters maken het plaatje compleet en zorgen voor de balans in alle facetten van mijn leven. Nou ja, meestal dan… ;-)

Met warme groet,

Machella Boot

Meer weten over mijn gedachten over het ondernemerschap?

ZuiverWIT - Machella